عدد الرسائل : 272 الدولة : مصر تاريخ التسجيل : 10/02/2010
موضوع: أكلات دايت روعه الأربعاء 28 أبريل 2010 - 21:11
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]1:فراخ مسلوقة المقادير فرخه مسلوخه ملح فلفل حبهان 5 فص مستكه فص ورق لورى 3 بصله هننظف الفراخ و ننقعها فى ملح و خل و دقيق لمده ساعتين فى اى اكله نستخدم فيها الفراخ الطريقه هنغلى مقدار من المياة (املى الاوضه ميا يا لينا و ارمى فيها الفراخ هتبقى شوربه)هنحط البصل ثم الفراخ ثم التوابا و لما نحط سكينه فى الفراخ نلاقيها دخلت بسهوله و خرجت بدون ان تخرج ميا من جرح الفرخه تبقى استوت
2 الفاهيتا المكسيكى المقادير فراخ مخليه صدور او ممكن فراخ عاديه و مسلوخه من الجلد و منزوعه الدهون فلفل اخضر واحده كبيره بصله 4فص ثوم لكل فرخه 2 ملعقه خل كوب باتر ميلك البن المتبقى بعد نزع الزبده من القشده لو مفيش استخدمى جبن بيضا ملح خفيف 2 ملعقه مع كوب زبادى زعتر بردقوش ان وجد بابريكا (فلفل قرنقوطى احمر) كمون ملعقه كبيره فلفل اسود صويا صوص (فى زجاجه صغيره عند فتح الله ب 5 جنيه) 2ملعقه صغيره زيت زيتون الطريقه ننقع الدجاج مع كل المكونات ما عدا الفلفل الاخضر و زيت الزيتون نلاحظ اننا لم نضع ملح لان الصويا صوص حادقه نضع ملعقه واحده زيت زتون فى طاسه تيفال و نحمر الفلفل الاخضر و نشيله نضع الملعقه الاخرى و نصفى الفراخ من الخلطه و نضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب قشره و بعد نص سوا نضع باقى خلطه النقيع و بعد النضج نضع الفلفل الاخضر لمده دقيقتين بس عشان لا يمرر و تقدم مع ارز بسمتى مسلوق و الصوص هيدى الرز طعم خطير و بالهنا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/url]
3 فراخ شاورمه المقادير بانيه صدور و ممكن فراخ كامله مخليه من الجلد و الدهون بصله فلفل اخضر طماطم منزوعه القشر (اغلى ماء و ضعى فيه الطماطم لمده دقيقه سوف تنزع القشره بسهوله) ملعقه صغيره زيت زيتون ملعقه كبيره مليانه قرفه ملح 4 فص حبهان ملعقه صغيره جدا سماق من الممكن الاستغناء عنها الطريقه نضع الزيت فى مقلاه تيفال و لما يسخن نضع الفراخ و الحبهان و لا نقلب كتير لما الفراخ لونها يتغير نضع البصل و نقلب ثم الفلفل و نقلب ثم الطماطم منزوعه القشر ثم باقى التوابل و بعد ذبول الخضار نضع كوب من الماء حتى يتم نضج الفراخ و بالهنا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/url][url=http://sites.fatakat.com/site-31][url=http://sites.fatakat.com/site-31] [/url][/url]
4 لفائف الدجاج المقادير فراخ بانيه صدور كميه صغيره من اللحم المعصج (عصاج) بقدونس ملح فلفل الطريقه نفرد الفراخ و ندقها و نحط شويه ملح و فلفل و نلخبط اللحم بالبقدونس و نضعها فى الفراخ و نلفها مثل المحشى و نحطها فى صينيه فى الفرن تحفه بألف هنا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][/url][/url] 5 لفائف دجاج بالخضار المقادير بانيه فراخ بسله و جزرمسلوقين ملح و فلفل و زعتر و قرفه الطريقه نفرد الفراخ و ندقها و نتبلها و نحشيها بالخضار و نضعها فى صينيه فى الفرن و بعد ما تبرد نقطعها بتبقى دوايرو الخضار الوان فى النص شكله تحفه
فراخ مسلوقه تقدم مع صوص الطماطم(كوب طماطم مع البصل المشوح فى ملعقه زيت زيتون و لا تسبك يا دوب تغلى) [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
هنحمر الدقيق مع الزيت اونحمصه بدون زيت نضيف الشوربه كميه بسيطه عشان يبقى الخليط سميك قوى هنحط مفروم الدجاج و نخلط و نشكله و هنحطه على الرايب ثم خليط الكورن فليكس و السبايسى و هنشويهم على شبكه الفرن ممكن ندهنه بس بالزيت بفرشه الطعم هيبقى زى المقلى
هننقع الفراخ مع البصل و التوابل بدون السمن و هنشويها فى الفرن و قبل ما تنشف عشان مسلوخه نغطيها و هى على الشوايه بالفويل و لما نطلعها نحطها فى حله محكمه الغلق و هى لسه سخنه و نجيب قطعه فويل نشكلها مقعره و نثبتها جنب الفراخ عشان ما تتحركش و نضع فيها الفحم مشتعل و نحط عليه السمن البلدى و نقفل بسرعه عشان الفراخ تتشرب ريحه دخان الشوى بتبقى زى الحاتى و لايت خالص
نضع ملعقه الزيت فى طاسه تيفال و بعد ما تسخن نضع الفراخ و نقلبها كل فتره لما تبقى ذهبيه هنحط المشروم و اللمون و الملح و الفلفل والثوم و نزيد الماء كل شويه لغاية ما تستوى و ننشف الميا خالص نشيلها من على النار و بعد 3 دقائق نضع البقدونس يا دوب يذبل
ننقع الوراك فى الرايب مع الملح و الفلفل و الشطه لمده 4 ساعات
نطلعها من الخليط و نحطها فى خليط من السبايسى و الكورن فليكس و نحطها على شوايه شبكه مش على صينيه علشان ما تنزلش سوائل تطرى الكورن فليكس فى الفرن و نرشها بسبراى الزيت ان وجد لغايه ما تستوى