علوم الحياة
أكلات دايت روعه Masraw10 أكلات دايت روعه 648340388
بادر بالتسجيل معنا لتصبح صاحب المنتدى
علوم الحياة
أكلات دايت روعه Masraw10 أكلات دايت روعه 648340388
بادر بالتسجيل معنا لتصبح صاحب المنتدى
علوم الحياة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

علوم الحياة

كل جديد في شتى مجالات ا لحياة للأستاذ مصطفى النجار
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيل
كل عـــــــــام وجميع الأعضاء بخيربمناسبة عيد الأضحى المبارك أعاده الله عليكم بالخير واليمن والبركات( مصطفى النجار )
مطلوب مشرفين لجميع الأقسام بالمنتدى فمن يجد في نفسه الرغبة فليخبرنا على الإيميل الآتي mam1964@hotmail.com
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» أهداءاتكم لذوي الاحتياجات الخاصة بمناسبة يومهم العالمي
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالسبت 6 نوفمبر 2010 - 19:38 من طرف منى

» هيا نتعرف الى معاني الهدايا
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالسبت 6 نوفمبر 2010 - 19:25 من طرف منى

» نصائح لكى ايها الزوجة
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأربعاء 13 أكتوبر 2010 - 0:39 من طرف زائر

» حتى لايموت الحب
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأحد 12 سبتمبر 2010 - 2:32 من طرف زائر

» سر السعادة الزوجية
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأحد 8 أغسطس 2010 - 5:14 من طرف زائر

» عليمي طفلك
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأربعاء 4 أغسطس 2010 - 6:36 من طرف زائر

» ازاي تدلعي جوزك و تخليه يموت فيكي
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالإثنين 2 أغسطس 2010 - 8:11 من طرف زائر

» لماذا تبكى النساء؟؟؟؟؟؟
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأحد 11 يوليو 2010 - 1:55 من طرف منى

» أغتنم الدقيقه
أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالجمعة 9 يوليو 2010 - 4:33 من طرف بوسي

الإبحار
 البوابة
 الفهرس
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
منتدى
التبادل الاعلاني

 

 أكلات دايت روعه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الدمعه الحزينه
عضو متميز
عضو متميز
الدمعه الحزينه


انثى
عدد الرسائل : 272
الدولة : مصر
تاريخ التسجيل : 10/02/2010

أكلات دايت روعه Empty
مُساهمةموضوع: أكلات دايت روعه   أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأربعاء 28 أبريل 2010 - 21:11




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]1:فراخ مسلوقة
المقادير
فرخه مسلوخه
ملح فلفل
حبهان 5 فص
مستكه فص
ورق لورى 3
بصله
هننظف الفراخ و ننقعها فى ملح و خل و دقيق لمده ساعتين فى اى اكله نستخدم فيها الفراخ
الطريقه
هنغلى مقدار من المياة (املى الاوضه ميا يا لينا و ارمى فيها الفراخ هتبقى شوربه)هنحط البصل ثم الفراخ ثم التوابا و لما نحط سكينه فى الفراخ نلاقيها دخلت بسهوله و خرجت بدون ان تخرج ميا من جرح الفرخه تبقى استوت

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

2 الفاهيتا المكسيكى
المقادير
فراخ مخليه صدور او ممكن فراخ عاديه و مسلوخه من الجلد و منزوعه الدهون
فلفل اخضر واحده كبيره
بصله
4فص ثوم لكل فرخه
2 ملعقه خل
كوب باتر ميلك البن المتبقى بعد نزع الزبده من القشده لو مفيش استخدمى جبن بيضا ملح خفيف 2 ملعقه مع كوب زبادى
زعتر
بردقوش ان وجد
بابريكا (فلفل قرنقوطى احمر)
كمون ملعقه كبيره
فلفل اسود
صويا صوص (فى زجاجه صغيره عند فتح الله ب 5 جنيه)
2ملعقه صغيره زيت زيتون
الطريقه
ننقع الدجاج مع كل المكونات ما عدا الفلفل الاخضر و زيت الزيتون نلاحظ اننا لم نضع ملح لان الصويا صوص حادقه
نضع ملعقه واحده زيت زتون فى طاسه تيفال و نحمر الفلفل الاخضر و نشيله نضع الملعقه الاخرى و نصفى الفراخ من الخلطه و نضعها فى الزيت الساخن حتى تكتسب قشره و بعد نص سوا نضع باقى خلطه النقيع و بعد النضج نضع الفلفل الاخضر لمده دقيقتين بس عشان لا يمرر و تقدم مع ارز بسمتى مسلوق و الصوص هيدى الرز طعم خطير و بالهنا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/url]

3 فراخ شاورمه
المقادير
بانيه صدور و ممكن فراخ كامله مخليه من الجلد و الدهون
بصله
فلفل اخضر
طماطم منزوعه القشر (اغلى ماء و ضعى فيه الطماطم لمده دقيقه سوف تنزع القشره بسهوله)
ملعقه صغيره زيت زيتون
ملعقه كبيره مليانه قرفه
ملح
4 فص حبهان
ملعقه صغيره جدا سماق من الممكن الاستغناء عنها
الطريقه
نضع الزيت فى مقلاه تيفال و لما يسخن نضع الفراخ و الحبهان و لا نقلب كتير لما الفراخ لونها يتغير نضع البصل و نقلب ثم الفلفل و نقلب ثم الطماطم منزوعه القشر ثم باقى التوابل و بعد ذبول الخضار نضع كوب من الماء حتى يتم نضج الفراخ و بالهنا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/url][/url][url=http://sites.fatakat.com/site-31][url=http://sites.fatakat.com/site-31]
[/url][/url]

4 لفائف الدجاج
المقادير
فراخ بانيه صدور
كميه صغيره من اللحم المعصج (عصاج)
بقدونس
ملح
فلفل
الطريقه
نفرد الفراخ و ندقها و نحط شويه ملح و فلفل و نلخبط اللحم بالبقدونس و نضعها فى الفراخ و نلفها مثل المحشى و نحطها فى صينيه فى الفرن تحفه بألف هنا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][/url][/url]
5 لفائف دجاج بالخضار
المقادير
بانيه فراخ
بسله و جزرمسلوقين
ملح و فلفل و زعتر و قرفه
الطريقه
نفرد الفراخ و ندقها و نتبلها و نحشيها بالخضار و نضعها فى صينيه فى الفرن و بعد ما تبرد نقطعها بتبقى دوايرو الخضار الوان فى النص شكله تحفه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url][/url][/url]
6 دجاج محشو ارز بنى
المقادير
فرخه كامله مسلوخه
ارز بنى (فنجان شاى)
ملح فلفل قرفه
كبد و قوانص
بصله
ملعقه زيت



الطريقه نضع الزيت و القوانص منزوعه الدهن و البصل ثم الكبد و الارزو نتبل حتى يبدأ الارز فى السواء ثم نحشى به الفراخ و نسلقها و بألف هنا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

7 دجاج بارد
المقادير
فراخ مسلوقه تقدم مع صوص الطماطم(كوب طماطم مع البصل المشوح فى ملعقه زيت زيتون و لا تسبك يا دوب تغلى)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
8 فراخ كولباست فى الفرن
المقادير
فراخ مسلوخه
كوب زبادى لايت
فلفل اخضر
لمونه كبيره
زعتر
بصله
ملعقه زيت زتون
خضارمشكل (ممكن الاستغناء عنه)
الطريقه
كل اللى سبق ذكره هيوضع فى الفرن و يغطى بالفويل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
9 كفته الدجاج
فراخ مسلوقه و مفريه
دقيق ذره او دقيق قمح
ملعقه زيت زيتون(ممكن الاستغناء عنها)
شوربه منزوعه الدهن
نص كوب لبن رايب
سبايسى و كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
الطريقه
هنحمر الدقيق مع الزيت اونحمصه بدون زيت نضيف الشوربه كميه بسيطه عشان يبقى الخليط سميك قوى هنحط مفروم الدجاج و نخلط و نشكله و هنحطه على الرايب ثم خليط الكورن فليكس و السبايسى و هنشويهم على شبكه الفرن ممكن ندهنه بس بالزيت بفرشه الطعم هيبقى زى المقلى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
10 فراخ محشيه
فرخه كامله مسلوخه
4 ملاعق ارز بنى
3 ملاعق لحم معصج
ملح فلفل
بصله
كبد و قوانص الفراخ منزوعه الدهن
ملعقه صغيره زيت
الطريقه

نحط الزيت و لما يسخن نحط القوانص ثم الكبد ثم الارز مع اللحم و نحشى به الفراخ و نسلقها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

11 فراخ بالفلفل
المقادير
فراخ مسلوخه او بانيه
فلفل اخضر كميه 3 فلفل
لمون
عودين كسبره
ملعقه عسل ابيض
زعتر
رشه بهار
بصله
ملعقه كاتشاب
الطريقه
كل المقادير تدخل الفرن و تغطى بفويل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

12شيش طاووق
المقادير
فراخ بانيه
زبادى
ملح و فلفل
زعتر
بصل
فلفل اخضر
طماطم للى يحبها مشويه
الطريقه
كل اللى فات هنلخبطه سوا و نجيب عصيان شوى و نحطهم بالترتيب و نشويهم فى الفرن على الشبكه او فى الجريل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

13 فراخ بالمسترده
فراخ بانيه
ملعقه نشا
2ملعقه مسترده
4 فص ثوم
بصله
ملح فلفل
الطريقه
تشوح فى طاسه تيفال بملعقه زيت زيتون (لا تقلب كتير عشان تاخد قشره و لون)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
14 فراخ مشويه زى الحاتى
المقادير
فراخ مسلوخه او بانيه
عصير بصل
ملح فلفل
زعتر
ملعقه خل عنب ان وجد
فحم
ملعقه سمن بلدى (مش هناكلها)
الطريقه
هننقع الفراخ مع البصل و التوابل بدون السمن و هنشويها فى الفرن و قبل ما تنشف عشان مسلوخه نغطيها و هى على الشوايه بالفويل و لما نطلعها نحطها فى حله محكمه الغلق و هى لسه سخنه و نجيب قطعه فويل نشكلها مقعره و نثبتها جنب الفراخ عشان ما تتحركش و نضع فيها الفحم مشتعل و نحط عليه السمن البلدى و نقفل بسرعه عشان الفراخ تتشرب ريحه دخان الشوى بتبقى زى الحاتى و لايت خالص

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
15فراخ بالمشروم(عش الغراب)
المقادير
فرخه كبيره مسلوخه و مقطعه 8
كوب مشروم طازج او معلب
3 فص ثوم
حزمه بقدونس صغيره
لمونه
ملعقه صغيره زيت زتون
ملح و فلفل
الطريقه
نضع ملعقه الزيت فى طاسه تيفال و بعد ما تسخن نضع الفراخ و نقلبها كل فتره لما تبقى ذهبيه هنحط المشروم و اللمون و الملح و الفلفل والثوم و نزيد الماء كل شويه لغاية ما تستوى و ننشف الميا خالص نشيلها من على النار و بعد 3 دقائق نضع البقدونس يا دوب يذبل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
16 كنتاكى
وراك فراخ (دبوس)لانه اطرى جزء
زبادى اورايب
ملح
فلفل
شطه سائله
ملعقه كبيره سمسم
ملعقه صغيره بودره ثوم او4 فصوص ثوم
كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
سبايسى
الطريقه
نفرم الثوم مع السمسم و نضعهم مع الرايب
ننقع الوراك فى الرايب مع الملح و الفلفل و الشطه لمده 4 ساعات
نطلعها من الخليط و نحطها فى خليط من السبايسى و الكورن فليكس و نحطها على شوايه شبكه مش على صينيه علشان ما تنزلش سوائل تطرى الكورن فليكس فى الفرن و نرشها بسبراى الزيت ان وجد لغايه ما تستوى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
17 فراخ بالكارى
فرخه كبيره
كارى كركم
دقه مصرى (يمكن استعمال الدقه السعودى نكهه الليمون)
قرفه
جنزبيل
بصل
طماطم
فلفل اخضر
ملح فلفل
الطريقه
كل المقادير السابقه فى الفرن مع كوب ماء بس كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
18 دجاج بالبطاطس
دجاج مسلوخ
بصل
فلفلاخضر
طماطم
فصين ثوم و قرفه و ملح و فلفل
بطاطس كميه بسيطه
الطريقه
كله فى الفرن مع كوب ماء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر
Anonymous



أكلات دايت روعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: أكلات دايت روعه   أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالخميس 29 أبريل 2010 - 20:15

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ربنا ما يحرمنا من وصفاتك يا دمعة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مصطفى النجار
المشرف العام
المشرف العام
مصطفى النجار


ذكر
عدد الرسائل : 584
العمر : 44
الوظيفة : مدرس أول ثانوي / كتابة الشعر والمراسلات
الدولة : مصر
بلد الإقامة : مصر
تاريخ التسجيل : 27/03/2008

أكلات دايت روعه Empty
مُساهمةموضوع: رد: أكلات دايت روعه   أكلات دايت روعه I_icon_minitimeالأربعاء 5 مايو 2010 - 5:28

والله هتبوظي الرجيم بتاعي حرام عليكي ال بتعمليه فيه ده الله ينور عليكي يادمعه وتسلم الأيادي أكلات لذيييذه فعلا
تحياتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mam1964.hooxs.com/index.htm
 
أكلات دايت روعه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
علوم الحياة  :: المنتديات العامة :: منتدى شئون الأسرة-
انتقل الى: