نظفى و اغسلى جيدا الديك الرومى و تبليه من الداخل بالملح و الفلفل و الكمون و الروز مارى و [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ضعيه جانبا لتجهيز الخضروات
الحشوه:
- من الخضروات جهزى شويه خضارر زى الجزر و الكوسه و البصل و زبده سايحه و شويه فلفل مطحون و ملح و كمون و بهارات نخلطهم على بعض فى طبق و نحط عليها الملح و الفلفل و الكمون و الروز مارى و كل البهارات - نضع جزء من حشوه الخضروات فى الديك الرومى و نقفل رجليه جيدا بالخيط - لفى الخيط جيداا حول جسم الديك الرومى و اجنحته - و ضعى الديك فوق شبكه معدنيه على صينيه الشواء او صنيه تيفالبهاا باقى الخضروات المجهزه مسبقاا مضاف اليها كوب كبير من الماءادهنى الديك من الخارج بالزبده المذابه وبباقى الاعشاب و التوابلتاكدى ان جهه الصدر للديك لاسفللان الصدرر هو اكثر الجزاء التى تحتاج نضج لمده كبيره و حراره اعلى درجه حراره الفرن تكون ساخنه جدابعد 45 دقيقه - ادهنى الديك بالسوائل الموجوده فى الصينيه - حاولى ان تصلى الى الاماكن المخبأه بين الارجل و الاجنحهثم اقلبى الديك على جانبه - و ضعى ثانيه فى الفرن لمده نصف ساعه طبعاا اضيفى الى الخضروات ماء كلما لاحظتى قله الماء - ثم كررى الخطوه السابقه ... - و ضعى الديك على جانبه الاخر مع دهن جسمه من السؤال الموجوده - ثم بعد نصف ساعه اخرى اقلبى الديك على ظهره ...الصدر للجهه العلياامع دهن الديك من السوائل الموجودهبعد نصف ساعه اخرى و متابعه دهن الديك بالسوائل يتم نضج الديك تماما - نتركه خارج الفرن يبرد لمده نصف ساعه او ساعهثم نبدأ بتقطيعهالخطوه الاولى قطع الجلد بين الافخاذ بسكين حاميه الخطوه الثانيه نفصل الفخذ عن الجسم من جهه المفصل - نكرر هذه الخطوه مع الفخذ الثانيه هكذا فصلنا الجزء السفلى فى جسم الديك عن الصدرافصلى ايضاا الاجنحه بقطعها بالسكين من المفصل بينها و بين الصدرالان - اقطعى الصدر بسكين حامى على عظمه المنتصف - اقطعى بالسكين و هى مائله بجوار العظمه من الخارج لتفصلى الصدر عن العظمه الصدركررى الخطوه من الجهه الاخرى للصدر - الان قطعى صدر الديك الرومى الى شرائح طوليه رقيقه بالسكسن العاديه او بالسكين الكهربائى
بالهناء والشفاء
زائر زائر
موضوع: رد: دجاج (الديك الرومى) المحشي بالخضروات في الفرن الأحد 11 أبريل 2010 - 4:44
بالهناء والشفاء ليكى يا حبيبة قلبى وديما يارب بالتميز تحياتى لكى يا نور عينى ......لمياء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الدمعه الحزينه عضو متميز
عدد الرسائل : 272 الدولة : مصر تاريخ التسجيل : 10/02/2010
موضوع: رد: دجاج (الديك الرومى) المحشي بالخضروات في الفرن الأحد 11 أبريل 2010 - 20:49
عدد الرسائل : 584 العمر : 44 الوظيفة : مدرس أول ثانوي / كتابة الشعر والمراسلات الدولة : مصر بلد الإقامة : مصر تاريخ التسجيل : 27/03/2008
موضوع: رد: دجاج (الديك الرومى) المحشي بالخضروات في الفرن الإثنين 12 أبريل 2010 - 1:25
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآه ياني حسستيني بالجوووووووووووووووووووووووووووووووع يابنتي أكله شهيه جداااااااااااااااا خليتي العصافير صوصوت في بطني باروح أشتري واحد وأقعد أعمله كده عاوزين كمان وصفات جميلة مثل دي مش يبقى عدم أكل وكمان عدم إطلاع سلمت يداكي على الموضوع
الدمعه الحزينه عضو متميز
عدد الرسائل : 272 الدولة : مصر تاريخ التسجيل : 10/02/2010
موضوع: رد: دجاج (الديك الرومى) المحشي بالخضروات في الفرن الإثنين 12 أبريل 2010 - 22:56